Blog September 13, 2018

Begrijp de ander écht voordat je jouw advies geeft

- Von Pascal Struijk, Training Consultant

Mijn vriendin en ik hebben het voorjaar gebruikt om ons te verdiepen in de wondere wereld van de tweepersoonsbedden. ‘Lekker’ liggen, hoe definieer je dat? En ‘goed’ liggen? Elke verkoper vertelde ons iets anders. Wie van jullie voelde zich ook zo vreselijk gefrustreerd bij de zoektocht naar het ideale bed?

Wij kwamen binnen bij winkel 1 en bekeken meerdere bedden voordat er iemand kwam die ons alles vertelde over koud schuim, traagschuim, veren, etc. Gezien ons gewichtverschil (het is wat...) moesten wij wel kijken naar een topper, want dat zou ons helpen. Op naar winkel 2: "Traagschuim, dan wordt je echt goed ondersteund!" En een 210cm bed zou ons beter passen gezien mijn lengte. Na winkel 3 was het hoog tijd voor een espresso, wat een ellende! Zelfs verkopers van bedden van bijna €5000,- vroegen mij impliciet om die specificaties te kopen die ZIJ het belangrijkste vonden.

Wat de 3 verkopers niet in de gaten hadden, was het feit dat wij niet een bed willen kopen... Mijn vriendin wilde dat haar nekproblemen weg gingen, ik wilde minder zweten in bed. Waarom proberen ze ons een bed te verkopen dat of groter of zachter of lichter is?

Volgens mij heb ik een gat in de markt gevonden: een beddenzaak met verkopers die snappen wat de klant wil hebben (geen nekpijn, geen nachtzweet, passend in de slaapkamer) en van daaruit gaat redeneren! 

Beste beddenverkopers (natuurlijk niet die beddenverkopers die het wel begrijpen),

Als ik een pocketverenmatras zou willen kopen, dat had ik dat wel via internet gedaan!

Als ik een traagschuimmatras had willen hebben, dan had ik dat al lang via internet gekocht!

Mensen kopen geen producten, ze kopen een oplossing voor iets wat ze op dit moment nog niet voor elkaar krijgen.

Vraag eens wat ze willen bereiken

Vraag eens wat ze al geprobeerd hebben

Vraag eens hoe succes eruit ziet

Vraag eens waarom de huidige situatie een probleem vormt

Dit is onze kans om ons te onderscheiden van het internetkanaal. Face2face heb je de kans om écht te onderzoeken. Stel je advies nog heeeel even uit en onderzoek. Je zult zien, ik beloof het, dat er niemand op zoek is naar gewoon een bed. Ze zoeken naar een bed dat een antwoord biedt op een specifieke behoefte. Als jij die achterhaalt en het écht wilt begrijpen… dan kun je zómaar een bed verkopen!

Pascal Struijk

Training Consultant

Wir freuen uns darauf, von Ihnen zu hören.

Sollten Sie Fragen zu einem bestimmten Krauthammer-Service haben, stellen wir die Verbindung zu einem Mitarbeiter her, der Ihnen Antworten geben kann.