Blog August 13, 2018

De meeste verkopers zijn geen haar beter dan het online verkoopkanaal!

- By Pascal Struijk, Training Consultant

Het internet maakt verkopers overbodig als we niet opletten

Ik boek mijn hotelnachten via Booking.com, bestel bureaus en bureaustoelen via internet, mijn verzekering sluit ik online af. Jullie toch ook neem ik aan? Lekker makkelijk: ik doe het wanneer ik wil, en omdat ik eenvoudig prijzen kan vergelijken, kan ik het voor een goede prijs kopen. Die ene miskoop die ik natuurlijk soms ook heb, neem ik op de koop toe. Dat is een risico dat ik bereid ben te accepteren.

Sinds een tijdje heb ik een managementpositie en mag ik meebesluiten over het aanschaffen van / investeren in producten en diensten die impact hebben op de bedrijfsvoering (reisbureaus waarmee we samenwerken, kantoorinrichting, verzekeringen etc.). Ook hiervoor ga ik op zoek op het internet en als het even kan ook voor de aanschaf. Hierdoor vraag ik mij af: Waarom zou ik nog ingaan op een uitnodiging van een accountmanager van een hotelketen?

Waarom zou ik een leverancier langs laten komen om over nieuwe bureaus te spreken? Ben ik nog bereid om een verzekeringsadviseur te spreken over het al dan niet aanschaffen van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen?

Bijna elke B2B organisatie heeft een verkoopafdeling. Bijna elke B2B organisatie heeft een online verkoopkanaal. Eigenlijk hebben we nu 2 sales forces! Met alle kosten die daarmee gemoeid zijn. Ik vraag me hierbij af: wat leveren verkopers meer op dan het internetkanaal?

Deze vraag komt ook steeds meer naar voren in mijn werk. Ik heb het geluk dat ik met multinationals en kleinere kantoren mag werken aan het verbeteren van verkoopvaardigheden. Eén vraag staat hierbij centraal:

Hoe zorgen we er als sales force voor, dat we nu en in de toekomst beter zijn en beter blijven dan het online verkoopkanaal?

De komende weken deel ik mijn ervaringen met jullie en hoop ik jullie inspiratie te brengen met antwoorden op deze vraag.

Pascal Struijk

Training Consultant

Contact us

If you have any questions about a specific Krauthammer service, we'll connect you to the person who can give you an answer.

I want to continue reading.